Individuele psychotherapie

PSYCHOTHERAPIE ALS OPLOSSING
Emotionele of psychische problemen kosten veel energie.  Al heb je dat vaak niet in de gaten.  Het kan tot gevolg hebben dat je weerstand verminderd. En dat daarnaast mogelijk je gevoel van vrijheid beperkt wordt. Je zit bijvoorbeeld niet lekker in je vel. Individuele psychotherapie kan de oplossing hiervoor zijn en je helpen je emotionele en sociale balans te hervinden. Deze therapievorm wordt  naast individuele psychotherapie ook wel kortdurende therapie of oplossingsgerichte therapie genoemd.

Individuele therapie

GESPREKKEN
De onderwerpen waar je bewust of onbewust last van hebt zullen aandacht nodig hebben. Om vervolgens tot verbetering van je welbevinden te komen. Er zal vaak achterstallig emotioneel onderhoud gepleegd moeten worden. We gaan samen aan de slag met deze onderwerpen of negatieve bagage om tot verbetering te komen. We doen dat in het tempo dat voor jou comfortabel is.

Onze gesprekken kunnen soms best confronterend zijn. Het zijn vermoedelijk gevoelige onderwerpen. Deze gesprekken hebben echter tot doel uiteindelijk de beste versie van jezelf te worden.  En daarnaast je emotionele vrijheid te herwinnen. Maar er moet soms eerst achterom gekeken worden voordat je weer vooruit kunt kijken. Daar help ik je graag bij.

Individuele tharapie“Niet uitgedrukte emoties zullen nooit sterven. Ze worden levend begraven en zullen later op lelijkere manieren tevoorschijn komen.”
-Sigmund Freud-

KLACHTEN
Je voelt je getraumatiseerd, depressief of  somber? Ben je misschien onzeker, boos of verdrietig? Zijn er momenten dat je angstig, eenzaam of ontevreden bent? Lukken relaties of vriendschappen niet?  Pieker je veel of blijven er gebeurtenissen uit het verleden opduiken? Zou je graag beter in je vel willen zitten? Individuele psychotherapie kan je daarbij helpen. Laat het weten als je klacht er niet bij staat.

VERSCHILLEN TUSSEN THERAPIEVORMEN
Uit veel onderzoeken is gebleken dat het vaak niet zoveel uitmaakt welke therapievorm men kiest zolang de therapie maar toegesneden is op het probleem. De effectiviteit is vooral afhankelijk van de aard van de zogenaamde werkrelatie tussen therapeut en cliënt. Daarbij speelt de persoonlijkheid van de therapeut een rol. Goede therapeuten zijn warm, empathisch, begripvol, ondersteunend, vertrouwenwekkend en hoopvol. Ze houden zich niet strikt aan hun handboek maar stemmen de behandeling af op de doelen en opvattingen van de cliënt. En dat is precies wat ik probeer te zijn en te doen.
(meer info?)

TOT SLOT
Vaak wordt met een wekelijkse afspraak begonnen. Maar je mag zelf de frequentie van onze gesprekken bepalen en op ieder moment aanpassen. Van mij mag je oprechte betrokkenheid verwachten.
Misschien lijkt het een hele stap om naar een therapeut te gaan en voel je enige weerstand. Je zal echter zien dat als we eenmaal in gesprek zijn je snel op je gemak bent.
Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Je hebt geen verwijzing nodig.
Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik help je graag.Relatietherapie