Reviews Francis Spoelstra

• Review Francis Spoelstra door Professor dr. Hans Lodewijks – hoogleraar psychologie Universiteit Tilburg en Nijmegen  (om te lezen klik hier)

 

• Reviews Francis Spoelstra door cliënten. Bron: Google Maps

**Achternamen zijn indien vermeld wel zichtbaar op Google Maps maar worden door Google niet geïndexeerd voor zoekresultaten. Omdat mijn website wel geïndexeerd wordt door Google vermeld ik uit oogpunt van privacy de achternamen niet voluit.

Eline van Z… : Ik had nooit verwacht bij een mannelijke therapeut te belanden, maar Francis geeft mij een veilig gevoel, door zijn zachtaardige, oprechte karakter, zijn kennis en ervarenheid. Hij ziet mij als mens die dingen heeft meegemaakt (ipv een diagnose in de ggzmolen) en leert mij de ‘werkelijkheid’ anders bekijken. Ik begin mij, na jaren continu in angst te leven, langzaamaan weer wat beter te voelen. Daar ben ik hem dankbaar voor.

Robert C… : Ik heb Francis leren kennen als een wijze, nuchtere, oprechte man zonder poespas. Aan t begin moest ik een beetje aan m wennen omdat hij zich niet van de wijs liet brengen door mijn praatjes. Maar juist het feit dat hij er geen doekjes om windt en direct en recht door zee is schept een band van vertrouwen en onderling respect waardoor je je prettig en relaxed voelt bij hem. Ik sta bij Francis daardoor open voor zijn scherpe analyses en adviezen wat me de mogelijkheid geeft te veranderen, te verbeteren en om te gaan met lastige situaties. In mijn vrij eigenwijze geval een prestatie an sich!

Leunam V… : Mijn vriendin en ik hebben Francis gevonden voor relatietherapie en we konden niet gelukkiger zijn. Normaal gesproken geloof ik niet in psychologen, maar ik moet zeggen dat Francis een unieke psycholoog is. Na een aantal sessies kunnen we zeggen dat onze relatie enorm is verbeterd, ik zou zeggen een complete positieve verandering. Absoluut een aanrader.

Valérie den H… : Verwacht geen hippe praktijk met boeddha beelden, tafelboeken of jarenlange therapieën en/of sessies. Francis is een no-nonsense psycholoog en relatietherapeut. Hij is direct, gaat doelgericht te werk en heeft een pragmatische aanpak. Hij is gericht op een relatief snelle uitkomst en resultaat. Vergis je echter niet: Francis is namelijk tevens zeer empathisch, vriendelijk, geduldig en heeft een natuurlijke rust over zich. Je voelt je bij hem veilig en gezien/gehoord. In welke hoedanigheid je ook bij hem binnen komt, na een uur loop je weer kalmer en met meer vertrouwen de deur uit. Welke vraagstukken of problematieken er ook spelen, dankzij zijn jarenlange ervaring en deskundigheid ben je hoe dan ook geholpen. Een 5 sterren-psycholoog en hopelijk nog lang niet met pensioen!

Vincent B… :  Al meerdere maanden, en nog steeds kom ik bij Francis en kom er elke keer beter en sterker van thuis. De communicatie en aanpak is heel aangenaam en er wordt zeer aandachtig en persoonlijk geluisterd. Voelt als een veilige plek.

Maud… : Erg fijne, directe therapeut die de vinger op de zere plek durft te leggen – ook daar waar jij het zelf nog niet wilt en/of kunt zien. Francis is rustig, empathisch, begripvol, goudeerlijk en direct, wat resulteert in een veilige plek met spoedig resultaat. Het heeft mij geholpen om eerlijker naar mijn gevoel en intuïtie te luisteren, mijn verantwoordelijkheid daarin te pakken en daardoor weer meer in balans te zijn.

Rick de J… : Als juridisch adviseur heb ik goede ervaring met Francis. Erg professioneel, doelgericht en komt snel tot de kern en biedt handreikingen/richting waar je iets mee kunt.

Kirstin K… : Mijn vriend en ik zijn een half jaar geleden voor het eerst bij Francis geweest. Francis is een hele rustige man en kan mensen heel goed “lezen” en daardoor doorziet hij je patronen meteen. Hij is lekker down to earth met een no-nonsense aanpak. Niet alleen samen, maar ook individueel hebben mijn vriend en ik grote stappen kunnen maken door zijn hulp. Wij kijken altijd heel erg uit naar onze sessies met hem, want wij gaan dan weer gelukkig de deur uit. Ik zou Francis aan iedereen aanraden!

Tom… : Na een paar consulten kan ik rustig zeggen dat Francis grondig en doelgericht te werk gaat. Vanuit een zeer rustige en kalme positie wordt er direct naar oorzaak, gevolg en resultaat gestuurd, zonder daarbij de emotie uit het oog te verliezen. Verder heeft hij kennis van een breed scala aan psychologie waardoor je niet beperkt bent tot 1 specialisme bij een bezoek. Zeer prettig en kundig!

Boudewijn van S… : Francis heeft mij meer dan uitstekend geholpen om beter te dealen met mijn ( en ieders 😉 ) grootste uitdaging, namelijk dealen met jezelf. Vanuit rust, inzicht en empathie, anderen helpen zelf de inzichten te ontwikkelen die hen echt verder helpen, dat kan Francis. Heel knap!

Anab A… : Een warm, empathisch mens. Hij laat je volledig in je waarde, maar laat je wel zien wat er nog meer in je zit. Door luisteren, bemoedigen, sturen, coachen, praten, vragen kom je weer bij je gevoel. Dankjewel Francis!

Ruben W… : Francis is een zeer kundige, zeer empathische en betrokken professional. Zijn bewezen ervaring (23 jaar) merk je echt tijdens de trajecten. De blik van herkenning in zijn ogen stelt mij op mijn gemak. Ik zie het echt als een verrijking en ga altijd met een rustig en voldaan gevoel weg. Francis bedankt!

Kirstin K… : Mijn vriend en ik zijn een half jaar geleden voor het eerste bij Francis geweest. Francis kan mensen goed “lezen” en hij doorziet je patronen meteen. Hij is lekker down to earth met een no-nonsense aanpak. Niet alleen samen, maar ook individueel hebben mijn vriend en ik grote stappen kunnen maken door zijn hulp. Wij kijken altijd heel erg uit naar onze sessies met hem, want wij gaan dan weer gelukkig de deur uit. Ik zou Francis aan iedereen aanraden!

Mirjam de G… : Een zeer goede relatie therapeut die erg veel empathie heeft voor beide partijen . Straalt veel rust en professionaliteit uit!

Mariette A… : Francis heeft ons goed geholpen. We zijn bij hem in relatietherapie geweest. Hij is heel doortastend en windt er geen doekjes om heen. Hij legt de vinger op de zere plek waardoor je niet vele sessies hoeft te volgen. Wel fijn denk ik om af en toe een check up te doen. Nu ook bij hem nog individuele therapie aan t volgen.

Валерия Д… : Coming from a place and culture of stoic refusal to address negative feelings, I have had a hard time getting over myself and starting seeing a therapist. Francis does not tell me anything new, if anything, it is almost like an ordered reminder of what I already know. Sometimes it is a verification of something I have been thinking about, sometimes it is a different shift of thought to look at the same exact situation differently. What has helped me as someone who likes to analyze and philosophize, is a clear step-by-step explanation of why I feel the way I feel, what drives some of my thoughts, actions, emotions. I like the theory behind it Francis offers and I like that every question I have is taken seriously. I’d recommend Francis as a conduit of self-exploration, why I am the partner I am, what partner do I want to be, how do I want to show up in the work environment, in my family, as a friend and parent? What stops me from being the best version of myself. That type of existential questions we discuss with ease and clear softness – which is what has helped me to get over the skepticism I had for therapy altogether!

Valerie O… : We zaten in een karrenspoor zo diep dat we dachten er nooit meer uit te komen of er meteen weer in terug te slippen. Francis je hebt ons de valkuilen laten zien de de weg behoorlijk vereffend. Was je maar eerder op ons pad gekomen.

Bilokio… : Direct een welkom, veilig, warm, vertrouwd en integer gevoel bij Francis. Heeft een interactieve houding en gaat doelgericht te werk. Bij elk gesprek worden handvatten gevonden om te dealen met complexe situaties. Deze interactieve en doelgerichte houding geeft ontzettend veel hoop in een situatie die aanvankelijk als hopeloos aanvoelde. Francis hartelijk bedankt.

Kimm van B… : De reden waarvoor ik de afspraak gemaakt had was iets anders dan ik voor ogen had, maar ik ben heel blij dat ik mijn afspraak met Francis heb door laten gaan. Francis is eerlijk en vertelt je precies hoe het in elkaar steekt, maar is ook heel helder en duidelijk met wat je nu eigenlijk voor jezelf nodig hebt. Ik ging echt opgelucht de deur uit en kom ook zeker weer terug!

Iwan R… : Francis helpt mij en mijn vriendin weer te verzoenen met inzichten in gedrag en begrip voor de mens en zijn drijfveren.

Dave E… : Ik bezoek nu al enige tijd Francis en ben uitermate tevreden. Francis is heel erg direct en eerlijk, wat ik erg op prijs stel. Elke sessie voelt als een stap vooruit in mijn persoonlijke groei en welzijn.

Anja C… : Francis is één van de weinige mensen waar mijn man wel naar luistert en adviezen van aanneemt. Geloof me, dat is bijzonder!

Cas… : Ik zou Francis aan iedereen kunnen aanbevelen. Ik kom er nog niet zo lang maar door hem begon ik al snel door een andere bril te kijken. Verder is het gewoon een mooi en kundig persoon die weet waar hij mee bezig is.

Lex D… : Francis is een kundige en betrokken therapeut, die tegelijkertijd zorgzaam en doortastend is, empathisch én confronterend. Dat maakt zijn aanpak verfrissend, uitdagend en effectief.

Chantal V… : Fijne gesprekken gehad. Aardige, rustige man, waar je snel op je gemak bent.

Jeroen R… : Ik heb al een aantal sessies gehad bij Francis en ik ben zeer tevreden. Dit komt ook omdat er al gelijk progressie wordt geboekt. Directe aanpak, eerlijkheid en empathisch vermogen vanuit zijn kant zorgt ervoor dat je stappen maakt.

Ineke V… : Francis, weet dat ik jouw hulp op de momenten dat ik innerlijk mijzelf kwijt was enorm op prijs gesteld heb en doe dat nog steeds “

Marjolijn  van H… : Ik ken Francis als een goede en sympathieke psycholoog waar je met al je vragen terecht kunt.

Agnes de J… : Goede, rustige en vriendelijke psycholoog waar je je snel op je gemak bij zult voelen.

Robertus van D… : Francis heeft mij 20 jaar geleden voor het eerst succesvol begeleid. Hij was toen net gestart met zijn praktijk. Ik heb hem ervaren als een begripvolle en empathische therapeut. Onlangs stak mijn probleem in een andere vorm opnieuw de kop op en helpt Francis mij nu met een aangepaste therapie. Francis weet ook nu weer snel de weg naar verbetering aan te geven.

Gijs H… : De gesprekken met Francis, door de jaren heen over verschillende onderwerpen, heb ik als zeer waardevol ervaren. Vooral t.b.v. het overwinnen van dieptepunten die als Marathon- en Utra loper op gezette tijden ook echt tegenkomt en waarover je dan “heen geholpen” moet worden.

Robert V… : De behandeling van Dhr. Francis Spoelstra was echt goed voor mij. Hij heeft mij op een deskundige en effectieve manier veel inzichten in mezelf gegeven en goede tips om met bepaalde situaties om te gaan. Maar ook hoe ik mijn eigen grenzen bewaak om beter in balans te blijven. Ik ben hem enorm dankbaar.

Marcel B… : Ik heb Francis leren kennen als een doortastende betrokken en kundige therapeut ! Bedankt voor ons fijne contact.

francis spoelstra . com