Depressie

WAT IS EEN DEPRESSIE?
Een depressie is een aandoening. Een aandoening van de stemming en/of je gevoelens. Depressie wordt ook wel een stemmingsstoornis genoemd.

Depressie somberte

WANNEER IS ER SPRAKE VAN EEN DEPRESSIE?
Als je een langere periode extreem somber bent. Je nergens zin in hebt en niet kunt genieten van zaken waar je voorheen wel blij van werd. Je zeer lusteloos bent en het liefst thuis of in je bed blijft.

SOORTEN DEPRESSIE
Er zijn verschillende soorten met verschillende oorzaken. Depressie kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door te weinig zonlicht. Negatieve ervaringen met mensen uit je familie of omgeving kunnen een oorzaak zijn. Hormonen kunnen een rol spelen.

Depressie

Negatieve bagage, zoals onverwerkte gebeurtenissen in je jeugd, kunnen op latere leeftijd een depressie veroorzaken. Ook aanleg voor depressie kan een rol spelen. En soms is de oorzaak lastig te achterhalen.
Ben je afwisselend somber en dan weer zeer vrolijk en overmoedig? Dat kan wijzen op een bipolaire stoornis. Of ben je in de overgang? Dan zijn hormonen de vermoedelijke boosdoener. Neem in dat geval contact met je huisarts op.

Somberte depressie

ONZE GESPREKKEN
Waarmee je bij mij terecht kunt is wanneer somberte vermoedelijk te maken heeft met gebeurtenissen of omstandigheden in je jeugd. Of als er nare gebeurtenissen of omstandigheden zijn in je familie, op je werk of in je vriendenkring. Ook als je niet weet waar de gevoelens van somberte vandaan komen wil ik je helpen door dat samen te onderzoeken.

TOT SLOT
Je somber voelen is heel naar. Maar er is meestal wat aan te doen. Misschien lijkt het een hele stap om naar een therapeut te gaan en voel je enige weerstand. Je zal echter zien dat als we eenmaal in gesprek zijn je snel op je gemak bent.

Depressie

Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Je hebt geen verwijzing nodig.
Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik help je graag.

Depressie