Eenzaamheid

EENZAAMHEID
Eenzaamheid is iets wat we allemaal vroeg of laat wel eens voelen. Meestal is dat tijdelijk en gaat het voorbij. We hebben behoefte aan betekenisvolle contacten en als dat ontbreekt ervaren we dat als een probleem. Het komt voor in alle leeftijdsgroepen maar vaker bij ouderen.

SYMPTOMEN
Misschien heb je negatieve gevoelens over jezelf. Je voelt je somber of verdrietig. Contact maken met anderen vind je niet makkelijk. Je eet slecht en hebt behoefte aan slaappillen of alcohol. Of je voelt je gespannen en lusteloos. Dit zijn slechts enkele voorbeelden.

OORZAKEN
Misschien ben je verhuist of van baan veranderd. Of je relatie is verbroken en woon je nu alleen. Je bent langdurig ziek geweest of je hebt weinig middelen om aan activiteiten mee te doen. Misschien ben je onzeker of verlegen. De tijd waarin vrijwel iedereen een groot deel van de tijd in een beeldscherm kijkt helpt ook niet.

Eenzaamheid
GESPREK
Tijdens ons gesprek gaan we samen onderzoeken wat de oorzaak van jou eenzaamheid is. En vervolgens welke stappen er gezet kunnen worden. Natuurlijk binnen jou interesses en mogelijkheden.

Eenzaamheid
TOT SLOT
Je eenzaam voelen is heel naar. Maar er is meestal wat aan te doen. Misschien lijkt het een hele stap om naar een therapeut te gaan. Je zal echter zien dat als we eenmaal in gesprek zijn je snel op je gemak bent.
Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Je hebt geen verwijzing nodig.
Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik help je graag.

Eenzaamheid