Slapeloosheid

SLAPELOOSHEID
Niet kunnen slapen overkomt iedereen wel eens.  Slaap je gedurende een langere periode slecht? Dan heb je last van chronische slapeloosheid of insomnie. Regelmatig niet goed kunnen slapen is vervelend en heeft uiteindelijk gevolgen.

Slapeloosheid

OORZAKEN
Er zijn veel mogelijke oorzaken van slecht slapen. Bijvoorbeeld spanning of stress over gebeurtenissen of omstandigheden in je leven. Nu of in je verleden.  Het drinken van koffie, thee en alcohol in de avonduren is een andere belangrijke oorzaak van slecht slapen. Roken kan ook een oorzaak zijn van slecht slapen. Nicotine is een stimulerende stof. Met als gevolg een verhoogde hartslag en hogere bloeddruk. Ook mensen die last hebben van somberte of depressie slapen vaak slecht.

Slapeloosheid

GEVOLGEN
Slapeloosheid heeft vervelende gevolgen. Al na een nacht slecht slapen ben je de volgende dag vermoeid.  Ook je concentratievermogen gaat achteruit en je wordt prikkelbaar.

ONZE GESPREKKEN
Tijdens onze gesprekken gaan we samen onderzoeken welke factoren een rol spelen bij jou slapeloosheid. Zijn er bijvoorbeeld gebeurtenissen of omstandigheden in het nu of in je verleden die een verklaring voor je slapeloosheid  kunnen zijn. Daarnaast gaan we het over praktische oplossingen en aanpassingen hebben.  Daarmee kan je de kans op een goede nachtrust vergroten.

Slapeloosheid

TOT SLOT
Misschien lijkt het een hele stap om naar een therapeut te gaan. Je zal echter zien dat als we eenmaal in gesprek zijn je snel op je gemak bent.
Onze gesprekken zijn vertrouwelijk. Je hebt geen verwijzing nodig.
Heb je vragen? Stel ze gerust. Ik help je graag.

Slapeloosheid